Desember 1997 - Is i Nissedal

Vi har raidet dalen de siste ukene. Først gikk broærn og Morten Larvelegger Victoria WI 4 og venstrevarianten på Svalto, så meg o broræn Råestripa Wi4. Tredje helgen var vi tilbake, nå med selveste Olsen. Sjekket inn på Campen til Bjarne. Tidlig vinter i dalen i år. Is over alt. Våknet på lørdagen til ganske grått vær. Vi var litt defensive pga været, men Olsen var . Mellom 2 og 3.  pillaren på Langfjell henger fossen Svalto. Broærn og Morten gikk den venstre stripa. Nå ville vi gå den høyre. Nissedølene sier at våren er kommet den dagen Svalto faller ned.
Broærn gikk første taulengden. Så gikk jeg neste. Konsa maks for ikke å skuffe Olsen. Dødskul klatring og ganske bratt. Forstår nå at pysekroker var et blindspor. Det nye stæsjet fra Charlet gjør at selv litt bratter klatring ikke blir så vanskelig. Olsen cruiset siste lengden. Han viste oss en ny sikringsdings fra Cham - Magic. Den kan sikre to på topptau samtidig. Perfekt for taulag med tre.

Olsen skriver turdagbok. Fikk lese i det han hadde skrevet om dagens tur. Der stod det: ”Tvillingene begynner å bli ruttis.” Det er vi stolte av.


No comments:

Post a Comment