Høst 2000 "Buldring"


Høst, broærn er i Trhj, Nisseru får vente til neste år. Ols mener vi har oppnådd bra kompetanse mtp de store linjene, men at vi mangler makro-kunnskap, dvs selve movsa. Tok meg derfor med til Sjømanskolen for mitt livs første buldreøkt. Grisete sted, langt fra den rene Nisseru-naturen. Brukte kondomer all over. Ols måtte be en håndverker med medbrakt gledeskvinne å flytte vanen sin fra veggen. Håndverkern tok en sigg ut av vinduet mens vi prøvde buldrenøttene. Fikk det ikke til, men følte det var en begynnelse på et nytt fokuselement som kan få oss opp nye linjer på Hægefjell. 

Som en ny leksjon i moves tok Olsen meg med på premieren av filmen ”Buldring”. Filmen er laget av norges beste buldrer, Morten G, en slags renesansemann som behersker alt fra teorien og fysikken rundt klatring til utførelse av selve movsa. Ticka ble og med. Mye folk. Olsen pekte på en breian kar med flippskjegg, som stod å gliste i baren i rosa t-skjorte. De var selveste Jocken! Imponerende film med flere innslag fra Telemark, vår egen bakgård. Sugde til oss filmen, men Ticka mista fokus da han var bestyrta over cola-prisen i baren som sjokkerende (for han) overgikk butikkpris. Ols kjøpte en videokasset med filmen av Morten og fikk gitt filmskaperen litt skryt.

På vei hjem ville Ols og Ticka ta meg med på strippebar for å lære mer om damer. Følte meg både motvillig og gira. Dessverre ble vi nekta adgang av dørvakta. Han sa Olsen var svartelista etter han hadde lagt en stamkunde, som snek i dokøen, i bakken tidligere. Ols syntes det var irriterende at episoden som skjedde for flere år siden ennå ikke var glemt. Dørvakta sa de hadde bilder i baren av alle svartelista folk og at de fikk en gratis lapdance hver gang de fikk pælma ut en. Vi mygga hjem til Olsen og så Buldring en gang til på video.

Ukene etter raser det en debatt om buldregradering på steepstone. Broærn ble inspirert og lagde en tegneserie til Norsk Klatring.


No comments:

Post a Comment