Juli 2000 Forsøk + nytur Hægefjell

Lyntur til Nisseruu med Ols i helgen. Har lenge sett på en slags linje til høyre for Tyrion.  Her tror mange at Tyrion starter pga den dårlige føreren, og de ender opp med å snu etter en taulengde.
Vi satte i gang, med Ols i spissen på andre lengden. Sjekk dette kule flyttet ropte Ols fra en overlapp i svaet. Jævla fett moove åss! Hæ? Hva snakker du om? Erru en buldrenerd? Vi var plutselig ikke på bølgelengde. Jeg og broærn så forvirret på hverandre. Sportsklatrerne i Oslo har begynt å prege Olsen. Fjellet er jo båndet vi har med Olsen ikke kule moooovs.
Det sa fort stopp selv om flyttet var aldri så kult.  Ground up førstebestigning måtte vi gi opp.
Ved bålet i Camp 4 kom store ideer frem under en stor stjernehimmel. Ols fablet om å ha klatresamling på odden under Hægefjell. Fylle elva med lysende båter og vise frem lysbilder med Veggen som lerret. Jeg og broærn lo av drømminga og påpekte at i så fall måtte vi stå veldig nærme veggen. Ols mente at fremvisern hans kunne funke helt fra odden ved elva. Vi slutta å le av han. Olsen tenker stort. Det liker vi.
Søndag gikk vi rampen opp til venstre for Du Gamla Du fria. Jeg vant stein-saks-papir og gikk inn i det ukjente opp løse flattbrødskiver og inn på Bananasvaet. Bananen var splittet av riss og vi kom oss opp en ny rute uten å sette en bolt. Olsen gikk cruxet som om det ikke var noe crux. Han bare svevde oppover som han pleier og vi hørte ikke mer nerdeprat om kule flytt hit og dit.
Vi døpte ruta Banana Split Around the Corner som referanse til banansvaet og et skitriks av Ronny och Ragge.

På veien hjem demostrerte Olsen oss sniking i veibommer. Ved å legge seg klin inntil bilen foran slipper man akkurat med gratis uten å få bommen i taket. Ols har full oversikt over samtlige bommer på Norske motorveier som ikke har kameraovervåking. Imponerende.
En gang kjørte han uten penger fra Chamonix og hjem, men ville ikke si noe i detalj om hvordan han fiksa det. Først må vi lære det grunnleggende sa han, og ga oss i hjemmelekse å snike i bomringen.

No comments:

Post a Comment