Juni 2000 -CR Hyggen og world wide web

På: Ols, Morten Larveleger, broærn og meg
Andre: Morstad, Broch Johnsen, Klaus Ø og Techno!
S&D: Heimbrentrusa tenåringa, Blandingsrus og Tryggen (alle 6+)

Var på jobb på psykitatrisk midt i uka da Ols ringte fra Oslo og ville ha oss med på cragget, Hyggen. Han mente vi trengte å se noe annet enn Husvikklippen og Nissedal. Torde ikke si nei, nå som vi står i litt lav kurs etter episoden i NissedalLarveleggern jobber i avdelingen over min og hang seg med før vi plukka opp broærn i byen og dro på dirrern mot Drammen. Klatrestashet lå baki, men manglet klatreklær og sekk.


Slik ble det at vi ankom cragget i kapribukser og slippers, mens klatreutstyret ble bært i to rema-poser. Ols mente det var helt riktig med en slik anti-turbamse-stil når risikerte å møte cragrotter fra Oslo. Fått litt mer innblikk i mijøet nå som internettet begynner å etablere seg som supplement til magasiner. Kikka mye på BKK-siden og den nye siten Steepstone der folk diskuterer og krangler på det som kalles forum. Har selv ennå ikke tord og skrive der, selv ikke når folk spør om Nissedal.

Mye folk på cragget, deriblant legendene Morstad og Broch Johnsen, folk vi har lest om i Nor Klat. To andre fyrer hang på en 8 eller 8+. Den het visst Naken Tango. Han ene, Klaus, møtte vi i Nissedal i fjor da han hadde gått Tyrion. Da fortalte han at Jugoslavruta i Romsdalen var enkel og ufarlig. Misstenkte han da for å være skikkelig god og fikk bekreftet det da han hang på en 8er. Klaus så ut som en eneste kompakt muskel. Sener, fiber og blodårer som truet med å eksplodere i hvert flytt. Kompisen hans var derimot motsatsen. Dvask fyr med valpefett. Reklametrynet, 1000-kronersklippen og de dyre merkeklærne redda looken. Kul fyr. 

Mens vi tømte racket ut av rema-posene forstod vi fort at vi ikke ville få bruk for kilene. Følte oss dumme. Men de andre var faktisk hyggelige. Ble stoka. Hadde trodd alle cragrotter skulle være feminine og overlegne Osloduster, men der tok vi feil og nok en gang skulle vi ha hørt på Olsen som mente man skulle gi alle en sjangs.
Olsen preika på med alle og vi nikket. Viste seg at han dvaske var selveste Techno Pål, han som konstant skriver på Steepstone og BKKsiden. Han hadde bolta en kul, bratt rute som vi gikk først, Tryggen. Ble pumpa, men greide å klippe ankeret uten å henge. Bra vi ikke dreit oss ut. Klaus snakket høyt på engelsk i mobilen, mens vi prata med Techno som hadde gått på NTH. Hørte ikke helt hva han sa da kompisen ropte ord som hankypanky og rock ´n´roll in da pantis til mobben. Tydelig at en eksotisk dame ventet med dåse hjemme etter cragget.

Gikk tilslutt en 6+ langs et dieder med riss i. Boltetragedie. Vi gikk den med kiler og forstod ikke hva førstebestigern hadde tenkt på. Techno sa han kjente fyren. Vistnok en eldre turbamse og rutinert rutekreatør. Larveleggern fulgte på topptau, men sleit med å tre i gjennom toppankeret. Ble mye styr så jeg og broærn ble flaue. 

På vei hjem snakket vi om alle rutene, bolting av riss, folka og inntrykkene. Var enige i at Tønsbergsmiljøet der Ulven, en 6er klatrer inntil nylig var den beste, henger langt etter Oslo. Kult å se mer av klatreverdenen. Broærn mente Olsen hadde en plan med å ta oss med hit og at han ville utvide horrisontene våre. 

Vel hjemme gikk vi inn på internett og steepstone.com. Der hadde han som hadde etablert boltetragedien, som het Heimbrentrusa tenåringa, skrevet et innlegg med spørsmål om han burde fjerne boltene. For første gang torde vi skrive innlegg på nettet. Fett! Vi tok helt av. Endelig online og surfer på weben som det heter. La merke til en fyr på steepstone som skrev drit om alt og alle. Skikkelig kranglefant med pseudonym Jocken. Lurer på hvem han er? Crazy dude uten skam i livet.

2 comments:

  1. Syns ikke Tech er så dvask egentlig. Mer sånn Russel Crowe i Gladiator biffete.

    ReplyDelete
  2. Det er helt riktig. Jeg likner dessuten på George Clooney. Det er jo en nydelig kombinasjon, fremfor en kreftsyk Dolph Lundgren.

    ReplyDelete