Juni 2002 Hægefjell - Mot Sola Speed

Lenge siden tur med Ols, derfor lite oppdatert siste tiden. Slitt med eksamensperiode mens våren har passert. Men nå har jeg tatt et års permisjon fra studiene for å klatre jorda rundt. Må bare fikse litt penger først.
Begynt å jobbe på psykiatrisk akkurat som broærn og Morten Larvelegger. Overtidsbetaling gjør at selv som assistenter med minstelønn drar jeg og broærn inn 50-60K i måneden. Jobber doble og triple vakter. Det er egentlig ikke lov med triple, men ingen finner det ut da vi arbeider på to avdelinger hver. Broærn perset med en kvadruppelvakt forrige uke. Etter mange 400% uker blir vi ganske slitne. Jeg prøver å håndterer det som en storvegg. Sove når man kan, spise når man kan. På rolige vakter leser jeg klatremagasiner og førere for hele verden. Lengter meg bort og skriver ned ruter jeg vil gå når vi reiser i desember. Dagdrømmingen blir avbrutt av alarmer som går når pasientene klikker. En merkelig hverdag hvor klatringen får komme siden.

En rolig lørdag ringer Ols fra Jotunheimen. Jeg og broærn har fri dagen etter og slapper av i kveldssola på Husvik. Hva driver dere med? Eh slapper av? Hvorfor det? Nisseruuu er to timer unna, dra dit! Men vi trenger hvile. Nei dere trenger å logge meter. Kjapp dere til dalen og gjør en speed ascent. Hæ speedklatre sånn som i bladene? Ja nettopp, speed is safety, roper Olsen og legger på.


Vi hiver kiler og tau i broærns 16 ventilers turbo. Loader kaffe og spinner av gårde. 200 hester går fort på E18. Speed is safety. Sniker i bommen etter Larvik, sånn Ols har lært oss. Når vi tar av innover i Telemark kommer vi gradvis i granittmodus. Burger i Drangedal. Til venstre før huset til Sputnik, stadig flere sva å se. Mer granitt. Alt faller på plass. Ned Gautefallheia og så åpenbarer Dalen seg. Vår dal. Alt er som før. Bjarne vinker fra tunet. Svaene lyser i kveldssola. Masse turfolk i Camp 4. Bestemmer oss impulsivt for Mot Sola, trykker inn stoppeklokka og løper av gårde. Et par taulag henger langt oppe i ruta. Vi løper over svaene vi kjenner så godt. Trenger ikke rope så mye underveis da hjernene våre kommuniserer på tvillingfrekvens. Et par turnisser henger over cruxet. De er av den trivelige sorten og heier oss forbi. Topper ut i tre lange lengder. Velger den korte returen. Kamikaseløping nedover sva og steiner. Ramler inn i bilen akkurat 90 minutter etter avgang. 1,5 time car to car som det heter i magasinene. Sender Ols en sms. Han gir oss bestått.

Neste dag regner det. Men der er ok. Vi har fått det vi kom for og kjører hjem.


Topo og beta på rask retur


No comments:

Post a Comment