Vinter 2004 - Isklatresamling - DNT - Rjukan

The Ols er ettertrakten om dagen. Bregruppa i DNT Oslo har fått han til å stille på samling i Rjukan. Og når det regner på presten så drøpper det på klokkern, som dem sier i Tønsberg.
Jeg og broærn ble nemlig hyra inn som sikrere. Får litt penger for jobbe, dekt bensin og til og med kost. Beskjeden fra Ols var klar. Ikke vær beskjedne. Unn dere noe godt på veien. Jeg spanderer! Derfor var første stopp på vei ut av Trøndelagen by MCDonalds Nidarvold og en Go Large. Vi tok turen via Lillehammer for å fylle på et par Big Macs. Kveldsmat på Alnabru og donut med McFlurry i Drammen.
Vi kom frem til Rjukan før Olsen. Instruks om å låse oss inn tømmerhytta der en guide også skulle bo. Innenfor døra i koja hørte vi noen som grynta og oinka. En røyskattlignende fyr tittet opp fra dyna. Det var selveste Halvor Hagen, kjent fra media som tv, radio, trykksaker og tekst-tv. Guider legger seg før syv registrerte jeg og broærn. Halvor Hermelin var en kul fyr. Han kviknet fort til. Snart kom også vår mentor inn i hytta. Ols så straks vårt behov for mat. Bli med vi må shoppe var beskjeden. Du da Halvor? Sulten? Hva vil du ha? Veeel eg trenger ikkje noko eg. Vel forresten kanskje et par kassar øl…Ja det hadde vært fint.
Det viste seg at Halvor hadde soloert Nye Vemorksfossen tidligere på dagen. Utstyrsfrikene som hang der hadde blitt litt satt ut der selveste Halvor Hagen kom snikende forbi.


Neste dag rigga vi topptau på Krokan. Guidegutta fra NORTIND skulle kurse folk, mens jeg og broærn (de ufaglærte amatørene) betjente topptau og demoområdet der det i følge Ols handlet om den gode opplevelsen. På kvelden fyltes fjellstua opp med bregruppas medlemmer. Primus motor for samlingen var AnneLinn. En gira og intens dame. Ellers var bregjengen en artig og nerdete gjeng på 30+. Ja de var til og med mer geekete enn meg og broærn. I tillegg var det en gjeng soldater og også en skikkelig dude, Christian S tror jeg han het som skilte seg litt ut i flokken av brevandrere. Ols ønsket velkommen og presenterte guidene. Les og Eil satt der med hver sin halvliter. En dame på første rad gispet: Men de drikker jo… øl!
Jeg og broærn skulle briefe feel good gruppa vår. Vi delte gruppa i to mellom oss, broærn og jeg. Jeg fikk soldatgjengen som skilte seg ut fra resten av brenissene, en kompisgjeng fra Krigsskolen. De var som alle i kongens klær, vant til å gjøre det beste ut av ting. Hyggelig gjeng med godt humør som preika om at livet handler om en ting, nemlig å pu.. Jeg skjønte jeg hadde havnet ved rett bord. For på nabobordet satt broærn med en mer stille forsamling. En eldre kar med mørk stemme ville at broærn skulle lære dem om sikringsteknikker for isleding. Men det var lissom ikke feel good konseptet da. Da får du bli med NORTINDgutta sa broærn. Men det er så jævla dyrt mumla gubben. Gruppa til Halvor gikk glipp av sitt livs opplevelse. Halvor hadde tenkt å ta med elevene opp Juvsøyla som introduksjonstur til is. Men ene dama hadde med bikkja si. Det stod ingen ting i programmet om at hunder ikke kunne være med på isklatrekurs! Selv ikke legenden Halvor tok sjangsen på å heise en irsk setter opp Juvsøyla.
Neste morgen stod vi på Krokan og sikret, tilpasset stegjern og peppet brefolket. La merke til et par fyrer som ikke sa noen ting. De bare strakk ut armer og ben som vi rigga jerna på. Barnehageunger. AnneLinn fløy rundt og ville bli sikra. Var det så hun selv skulle få lære isklatring hun arrangerte samlingen? En del kjendiser dukket opp etter hvert på craget. Andreas Spak kom spankelerende med en take away cappuchino. Urban og trendy, selv om alle viste at den kaffen var blitt kald leeeenge før Våer haha. Til og med Ticca Gangbang titta innom craget sammen et par andre grenlandsklatrere.

På kvelden ble det Olsenshow. Med Olsens karisma er det ikke så viktig hva man sier. Alle nikker bekreftende uansett. En fyr lurte på klatring i Romsdalen. Det kan vel du si litt om Halvor? Jaa det kan eg, om litt sa Halvor og forsvant. Han gjemte seg i baren, ville tydelig verne om Romsdølenes grynteimage. Supergeekene som ikke hadde sagt noe hele helgen fikk i takt med alkoholinntaket en stadig mer rødmussen farge i ansiktene. Det toppet seg med at sjefsgeeken reiste seg opp og ropte: Sex å jøvin hihihihi! Sånn gikk kvelden. Det ble en trivelig aften.

Søndan ble det mer klatring og så var helgen slutt. Da vi hadde rigget ned så vi en snodig kar i veikanten. Der satt Christian S og spilte gitar i kveldssola. Sajonara dudes, sa han, og spile en sang om at en dag skulle han designe et klesplagg som var både bukse og genser i et, og at hele verden skulle gå kledd i slike. Vi rista uforstående til den merkelige sangen som han kalte Hyggepiece.
Veien hjem ble som veien ned: 4 x McDonalds. Vi ankom Trønderlagen tidlig mandag morgen. Akkurat tidsnok til forelesning i statistikk .. uff da.

1 comment:

  1. Anonymous12:54:00 AM

    Innlegget made my day! Halvor H, Spakern, Slakklinern, thihihihiii

    ReplyDelete