Gaustatoppfossene November 2010

Etter en tenkepause har vi fortsatt med blogginga. Føles liksom rett å fullføre konseptet selv om det er en lang vei til nåtiden. Vi er i allefall tre stykker som følger den; meg, broærn og Onkel Jo. Hovedpersonen selv, Olsen, har et heavy oppussingsprosjekt i gang oppi skauen, men han får som vanlig tid til alt. Pressa inn en tur til Yosemite med Super-Klaus (cragrapport kommer fra Klaus til bloggen!) og gikk Freerider rett opp av sofaen lizm. Tilbake så trodde jeg han hadde nok med hammer og spiker de neste årene, men nei, han ville en tur til Rjukan. Hadde visst frosset på.

Tidlig avreise fra Oslo. Olsen møtte opp 0600 og vi dunket ut av gryta med ferske boller og kaffe. Digg å være på tur, on the road og ikke minst med Olsen. Han skulle bare visst at vi har en egen blogg om han. Hehehe! 

Selv har jeg ikke klatra is på leenge. Mista liksom piffen etter Kjerag. Iskonseptet er kult. Litt sånn ut i vinterkrigen med masse stash og mystikk. Synd det er så skummelt og kaldt bare.

Olsen gasset på mot Kongsberg, men ikke mer enn inkludert moms, som Playmoman sier. En volvo fulgte oss på avstand. Plutselig satte den på blålysene, eller saftblandern, som Larveleggern kaller det. Olsen hopper ut og setter seg i skammekroken vedsiden av UP-mannen. Han blir der lenge. Selv tenker jeg at han vil slippe billig unna. Vi kan umulig ha kjørt fortere enn 100? 
Olsen banker på ruta mi. Du må kjøre, sier han mutt. 118 i snitt over 2 kilometer. WTF!? Kan umulig stemme, men snuten stod på sitt. Olsen hadde forsøkt å forklare oppussingssituasjonen og at han trenger bilen i jobbe osv. Til slutt hadde han i desperasjon poengtert at han alltid forsøkte å være en god borger, men snuten beit ikke på. Resultat; saftig bot + uten lappen i tre måneder. #$§&@***!!


Olsen lot ikke episoden ødelegge for verken turgleden eller den gode samtalen. Vi racket opp på Svineroi. Melisdryss på Gaustatoppen. Vinterstemning! Vi begynte til venstre og ticket samtlige islinjer på Gaustatoppfossene. Dvs Olsen tok den skarpe enden og jeg fulgte på topptau. Den karen har jammen doktorgrad i isklatring. Selv ikke den tynneste smør eller tapp stoppet han. To til tre sikringer pr linje. Full kontroll.
På vei hjem lurte Olsen på hvordan han skal kombinere kollektivtransport med oppussing og jobb. Jeg foreslo han kunne kjøpe seg et fleksikort og flytte inn hos meg og famen.

Sendte bilder og craggrapport til den faste gjengen, men la lokk Olsens tragiske tap av førerkortet. Techno la ut ene bildet på steepstone som ukens bilde.

No comments:

Post a Comment