Romsdalspåske 2009
På: de fleste vi kjenner

S&D: diverse randoni opp Kjøsen, Kaldtinden, Skervan, Middagstinden, Nonstinden, Finnan, Blånebba, Kirketaket og Skarven, samt cragging på Mjelvahammern og buldring på Hornaksla.Mye kjentfolk i Romsdalen. Jeg og broærn var sammen en gjeng i Måndalen, mens de gamle gubbene; HJ, OP, Håkon S og Torri var på klubhytten i Vengedalen. Olsen valgte å danne sin egen lille menighet, med for oss ukjente folk, på hytte i Innfjorden. Onkel Jo derimot hoppet litt fra hytte til hytte for å få med seg alle de sosiale fraksjonene. Olsen kjørte et spesielt opplegg med guiding kombinert med avansert billogistikk. De brukte ofte dagen i forveien til å få Olsens landcruiser så høyt opp på fjellet som mulig for dagen etter å velge den lengste veien opp etterfulgt av en kort nedkjøring til bilen. Denne bilkjøringen opp vinterstengte grusveier og igjensnødde krøtterstier var trolig mer farefull enn selve skikjøringen. 
På Skjervan måtte Olsen gi opp den siste delen av stien opp over tregrensa fra Måndalen da det var for mye snø og is. Han parkerte bilen og håpet ikke bonden skulle oppdage at han hadde brutt opp bommen. Men slikt har han gjort før, med stort hell. Dagen etter gikk hele hurven opp den lange veien fra Innfjordsiden. Håkon S kom først ned og tenkte han skulle kjøre bilen opp der Olsen hadde gitt opp. Og jammen så greide han det, men det var på hengende håret. Da vi kom ned møtte vi Landcruisern på full fart opp siste bakken, sidelengs mens snøspruten stod. Det var like før han havnet på taket ned bjørkeskogen.På påskeaften ble det lammefest i Måndalen. Olsen fortalte om sikker fjellferd foran peisen mens alle lyttet ører. Utpå natten spilte Jo gitar mens han sang sine egne slagere fra sin glanstid på Garasj. Da festen var over tok jeg, broærn og Henrik i en tur i broærns Aero opp til Vengedalen for å vekke de gamle gubbene HJ og Torri, som ikke hadde kommet til festen.
Vi satte på Henriks vevgramofon på trammen og satte på en plate med Jussi Björling før vi løp avgårde til bilen. Morro for oss, men kanskje ikke så morsomt gjenfortalt. Døøøøørt!Fotocred: OP. Flere av bildene hans fra påsken ligger her; 


1 comment:

  1. Anonymous2:42:00 AM

    fett åss. hvor mye koster en guidet tur med olsen?

    ReplyDelete