Harbak Obscurities - Koldalsnova

Cobra Style
Endelig er en ny fører for Trønderlag snart her. Den dekker blant annet det ganske nye feltet Koldasnova på Harbak. Tenkte jeg kunne legge ut litt info om kileklatringen på Harbak for de som kanskje stikker innom i sommer før papirførern er tilgjengelig. Harbak ligger ut mot havet i en eksotisk del av Trønderlagen. Dette er en sånn plass der man trives ekstra bra. En fantastisk plass. Det skyldes nok kombinasjonen av hav, åpne landskap, kul stein og veldig hyggelig lokalbefolkning. Litt sånn som Nissedal, bare annerledes, litt brattere he he. Rammelveggen har de fleste hørt om. Fører for denne og omegn finner du på Headwall. Dette er første craget som ble utviklet på Harbak. Masse kule linjer. Sjekk Steinar K sine fotos fra Rammelveggen.

Lenger ut mot havet finner man Koldalsnova. Klippen ligger ovenfor Pålodden som man finner på de fleste kart. Her har det i det stille blitt utviklet et ganske så fint crag med utsikt over havet og masse kule ruter av varierende karakter. Mange har sett på dette craget, men utviklingen startet først i 2007. Craget er lite brukt av andre en oss få som har utviklet det. Den øverste delen kan du se i profil oppe til høyre når du ser utover havet fra Harbakbygda.

Takk til Elvar og Rita og resten av lokalbefolkningen som generøst lar oss klatre i marken deres.


Steinar H på Sommer i Tønsberg - bratt 6a+

A D K O M S T
Parker ved forsamlingshuset. Det er samme parkering som for Harbakhula. Følg veien rundt bak til grind ved rød hytte. Sikt utover og oppover mot klippen som du ser i profil. Du kommer inn på en rampeformasjon som leder opp til craget. Først kommer man til minicraget der Polsk 17.Mai går. Her er potensiale for flere ruter. Følg stien videre og forbi smygsteinen. Ivar Elpebonde er lille risset der stien er eksponert et stykke videre. Så kommer man til selve craget som fortsetter rundt på baksiden.
Ine på Alverisset - kult 6b+ riss
C R A G E T
Øvre del har store formasjoner med ruter fra seksmin til syvertallet. Stoff og Stil er en bra oppvarmingsrute. En del ruter har kileankere, men du må belage deg på å kanskje backe opp med en nøtt og en slynge. Den bakre delen har renskåret svakt overhengende fjell med linjer fra seksertallet og opp på åtter. Sikringene er gode men litt langt opp til dem kan det være. På nedre del kan man gå rundt for å rigge topptau. Mange ruter på nedre del er head point ruter som vil være veldig utfordrende å gå direkte fra bakken. Ingen bolter. Ingen skal bolte. Hold craget rent.

Lukket Prosjekt - pumpa

O V E R N A T T I N G   O G   M A T
Det er fint å telte langs vannet en del steder. Noen bor også oppe i buldrehula.
For de som vil bo innendørs kan man leie veldig fine leiligheter av lokals Elvar og Rita sitt Harbak Kystsenter.
Stokkøya Sjøsenter er også et alternativ med sine priselønte sub-lugarer.
Strandbaren serverer veldig veldig bra lokal mat i fantastisk setting. Anbefales.
Sydvesten Kro nedenfor butikken på Stokkøya serverer klasikkere som biffsnadder osv.

OJ på Alverisset i kveldssolen


Doktor H på Stoff og Stil - bratt 6a. PS: blå camalot i underclingenGod tur

No comments:

Post a Comment