Ukens CR - CR HVALSBERGET

Vår venn ”Pukkelkatten” har klatret i mange år. Etter hvert som han har gått lei sine ”Moby Dicks” på Oslocraggene, har han utviklet egne konsepter for å beholde motivasjonen. 2009 var joikacraggenes år. Dette førte ”Pukkelkatten” til nye destinasjoner som Gullaug, Skådalen, Mekka og ikke minst Hvalsberget. Sistnevnte er her omtalt i ”Pukkelkattens” cragrapport fra klippen som visstnok ble hentet frem til dagens lys med hjelp av gravemaskin.

CR HVASLBERGET

På Gz og jeg

S&D Noen femmere og kanskje en seksmin

Inspirert av Road To Ceuse, verdensfineste joikablogg, tenkte Gzx og jeg at vi skulle sjekke ut Hvalsberget. Vi mente det ikke kunne skade å prøve et nytt crag med lette ruter, er jo i dårlig form og greier. Men jo, det kan skade, skade sjelen.

Stappfullt med biler langs veien.  En svær svavegg i et gammelt steinbrudd. Børrebolter = møkkacragg.

En større gruppe primitive Joikaklatrere utgjorde en rotete gruppe ved klippens fot. Alle de klassiske tegnene på en underutviklet klatrekultur lyste mot oss. Karabin på kalkposen, sokker i skoene, topptau og fedme. Vi gikk inn i gruppen. De stirret på oss med respekt. Med vår ranke holdning og naturlige autoritet er det jo vanskelig å skjule at man er storklatrer og medlem av kluben. Jeg ba vennlig, men bestemt om å få se en fører. Etter noe nøling trådte en slags lederfigur ut av gruppen, en liten stakkarslig nordlending rundt 40. Han var kledd i gule benklær. Med flakkende blikk stotret han frem at han mente han hadde føreren i hodet.

Vi klatret en del femmere, og noe som kanskje tøtsjet seksmin, før vi gjorde det alle ventet på at vi skulle gjøre: Prøvde oss på feltets test piece.Hvalsberget har nemlig en 7/7+. Gz tok det for gitt at den var soft og hadde os i blikket. Da han gjorde seg klar, våget en liten joika seg helt bort til meg for å si, " Oj, er det støting på gang".  Jeg svarte nei.

Etter et greit sva ble Gz stående temmelig lenge å plundre under en overhengende, tre meter høy toppbulk. Et føkkings bulder med usynlige tak. Kryptisk møkk. Skandalen var et faktum. Gz trynte. Men det skulle bli enda verre. Gz klarte ikke dogge seg til ankeret. Jeg turte ikke en gang prøve.

Joikane hadde fulgt med. De hadde sett vår svakhet. Vi var ikke storklatrere. Vi var som dem. Mannen i de gule lederbuksene skiftet nå helt karakter. Han ble rak i ryggen, snakkesalig og selvsikker. Han preiket som en foss med Cz. La ut om beta, andre klatrefelt, og namedroppet merkelignok Nico. Gz klarte på sin side å synke enda dypere. Han sa temmelig høyt, "Det har aldri skjedd før at jeg ikke har klart å dogget en 7/7+". Jeg så at han angret i det ordene hadde forlatt munnen. Jeg så smerten i blikket hans.

Vi klatret noen femmere til. Vi klatret usikkert og famlende nå. Vi var blitt det vi foraktet mest av alt. Vi var blitt…

 ”Pukkelkatten”

5 comments:

 1. Anonymous1:12:00 PM

  Hehehe... Herlig!

  ReplyDelete
 2. Anonymous2:35:00 PM

  Fantastisk!

  ReplyDelete
 3. Anonymous12:31:00 AM

  Fuckeruuuu hahaha

  AA

  ReplyDelete
 4. Anonymous9:10:00 AM

  Fabelaktig post. Artig at dere tok turen til Hvalsberget. Jeg og Gorm har knapt sett folk der i år så dere hadde nok flaks...

  Hilsen über joika klatrer Pål

  ReplyDelete
 5. Anonymous12:05:00 PM

  He he, det er ikke noen 7/7+ på Hvalsberget. Men en 7+, og det er jo helt annen grad :-D

  ReplyDelete