Månedens Crag: Drøpping

Var på Drøpping i helgen. Og fikk grisebank. Cragets navn høres ut som en kjønnsykdom fra forbudstida, men det er bedre enn som så. For et crag! Bratt, regnsikkert, klippe av GULL, linjer og vakker beliggenhet ved en fjord. Veldig gode vibber selv om rutene er sandbags med lange runs mellom boltene. Har hørt rykter før, om at hotshots har møtt opp og baila fra Drøpping. Enten av mangel på pump eller mangel på spyke. Heldigvis er en del ruter mer normalt bolta. Veldig glad for at vi fant veien hit litt tilfeldig en regnværsdag. Superlinjene er så pass run out at det veffal for meg blir ganske risikabelt å prøve å dogge seg opp nedenfra. Spesielt på laybacken til høyre. Husker ikke navnet, men en linje i verdensklasse. På Drøpping er det vanlig praksis å topptaue rutene før leding tror jeg. Det henger snører på flere ruter så man kan tre tauet nedenfra. Fikk også æren av å møte Sunndal Hardman Halgeir Holen som er avbildet under. Bildet er fint, men gir ikke inntrykk av hvor lange linjene er. Ta turen til Drøpping folkens. Beste klippen nord for Hægefjell! Takk til Aslak for foto. Fører finnes som innstikk i Sunndalsførern til Aslak Aastorp og Berit Skjevling som kan kjøpes her.

Halgeir på Up And Go - 7b

3 comments:

 1. Anonymous1:08:00 AM

  Jeg har også vært på Drøpping! Lett det fineste cragget i Midtnorge, om du har pumpen i orden vel og merke. Det har ikke jeg, så jeg fikk grisebank. Vil helt klart tilbake dit!

  R

  ReplyDelete
 2. Anonymous5:57:00 AM

  Drøpping er litt av en perle ja, er nok mange som har møtt veggen der..

  ReplyDelete
 3. Anonymous12:18:00 AM

  Fantastisk vegg! Og mulighetene for å forlenge noen av linjene til 50 metersruter og også tilstede. Den beskjedne trafikken utenbys fra kommer nok delvis av boltingens karakter som kan beskrives som luftig på en del av rutene.

  ReplyDelete