Ukens Crag: Flåveggen

Ukens Crag blir anbefalt av VPG Rune. Mange skylder Rune en takk for de mange flotte rutene han har etablert både på bolt, kiler og is. Spesielt står Ishoel cragene frem med ruter som veldig mange har gleden av å gå hvert år. Rune gjør også en stor insats med å rebolte gamle ruter. I det siste har Rune gjennopplivet gamle klassikere på Sunndalens lille stykke Nissedal: Flåveggen!

Tor Arne på Flåveggen. Foto: VPG Rune

VPG Rune om FLÅVEGGEN
Flåveggen er en ukjent perle for svaentusiaster i Midtnorge. Boltet på 90-tallet av Sunndalsklatrer Gunnar Hafsås med flere. Etter hvert har boltene blitt rustne, og besøkene i veggen blitt færre. Veldig synd, da det er superfin klatring. Veggen har rundt 5 taulengder, og 2 hovedlinjer. Moderate ”Konfliktego” (5+)  og den litt hardere, ”Ryttere i storm” (7-). Det er stort potensiale for nye ruter, så her er det bare å finne frem drill, stålbørste og pågangsmot!

I høst har ”Konfliktego” blitt reboltet. Det er satt noen ekstra bolter på fjerde taulengde.  ”Ryttere i Storm” står for tur, og etter hvert vil det nok komme noen nye linjer også.

3 comments:

 1. Anonymous4:16:00 AM

  VPG-Rune, en skikkelig kjekkas!

  ReplyDelete
 2. Anonymous12:50:00 PM

  ryttere i storm ble reboltet i sommer! Da er det bare å støte på:)

  ReplyDelete
 3. Anonymous5:20:00 AM

  Hei! Er det blitt reboltet på svineberget også?

  ReplyDelete