Drivdalen Ramp Up V2 - Drivdalen Obscurities Område Lapcamp

Issesongen er her folken. Forrige helg hadde vi en fin tur opp Kongsvollfossen som vi tidligere har beskrevet i miniguiden for The Triple Crown of Drivdalen. Dagens innlegg omhandler dalens mer obskure mikslinjer i området i nærheten av Lapcampen. Craget er lite kjent og bare så vidt nevnt før på nett. Dette er mer moskus en puma, mer mose enn granitt - om du skjønner hva jeg mener. Polish style is the new style! Rock on joikas, rock on!

Opptaket på Duff Man.

Parker som anvist i dette karbildet. Litt lenger opp dalen på østre side ligger fossene. Når du kjører fra Oppdal vil du se en isstripe oppe i venstre side av dalen når du passerer lapcampen. Dette er Doktor Fugl som fikk henge ubesteget helt til 2006! I samme området finner man også et par andre fine ruter, samt potensiale for nye is og misklinjer. Parker på rasteplassen på østsiden av vegen. Ta sikte på å komme opp ca ved Doktor Fugl. Rutene er beskrevet fra høyre mot venstre. Retur: Gå ned på venste siden av craget.

Rutene er under beskrevet fra høyre mot venstre, sånn som du møter dem på anmarsjen.
 

Doktor Fugl - WI 5 M5
Grunnen til at denne linja fikk stå ubesteget så lenge er nok at gamlekara foretrakk is som lander og at joikaungdommen nå til dags heller runker på Bjølla. En klassisk mikslinje med klippe som leder til is. Start opp klippe i venstrekant. Man får inn et par medium kammer før man går for cruxet – å komme ut på issøyla. Resten er ren isklatring før stand i is eller evt ut til høyre dersom isen er tynn. Siste lengden er slak og lett.
Starten på Dr.Fugl
  
Side Show Bob - M6 R
En mikslinje noen meter til venstre for Doktor Fugl. Oppover is, så travers på klippe mot venstre der det skal henge en iskrok i en sprekk. Videre opp is til hylle. Følg søyla til den tar slutt, sett et par skruer. Det mentale cruxet er lettere enn det ser ut. Run opp bratt mose og jord (svakt mot høyre) og hal deg i land på en fin hylle der du setter stand. Andre lengde er samme som Doktor Fugl. En direkte avslutning gjennom klippepartiet gjenstår for den som er gira.
Duff Man - WI 5
Lenger opp til venstre finner man en ren islinje. Isen bratner til mot hengende is som lar seg forsere i høyrekant. Sett stand der isen slaker av. For å toppe ut går man en lett taulengde med scrambling.
Venstre: Side Show Bob. Høyre: Duff Man.


Potensiale
Mellom Doktor Fugl og Side Show Bob kan du gå noe bratt. Samme gjelder partiet til venstre for Duff Man.

6 comments:

 1. Anonymous8:34:00 AM

  Digg!
  Kan også melde om flotte klatreforhold på Hægefjell de siste dagene

  ReplyDelete
 2. Anonymous12:26:00 AM

  åja, klatret via lara? Digg det!

  ReplyDelete
 3. Anonymous3:31:00 AM

  Stemmer, klatra via lara onsdag natt

  ReplyDelete
 4. Anonymous3:45:00 AM

  Dæven good for you. Nisseru er fint åss.

  Olsendriver

  ReplyDelete
 5. Anonymous4:12:00 PM

  Du hva driver personen på første bildet med a' Leder med topptau?

  ReplyDelete
 6. Hei. Det kommer to stk personer etter på hvert sitt halvtau.

  ReplyDelete