Dag The Dog VS Moskus Madness

Vi er stolte av å publisere eksklusivt materiale fra Dag The Dogs fotoarkiv. Blir ikke mer epic enn det her.

18. Mai 2003; Dag The Dog nyter er fridag i fjellet. Et stykke oppe i Drivdalen krysser han elva og går i vei oppover på utkikk etter moskus og andre søte dyr å ta bilder av. Plutselig hører han noe bak seg.

Han ser en moskus komme i hundreoghælvete rett mot han. Et mareritt fra urtiden med horna locked on target. Han kaster seg unna, horna snitter hodet hans. Tumler seg opp og løper vekk. Ved en spinkel bjørkekvast når moskusjævlen han igjen. Det utvikler seg til en mannejakt ala Donald Duck, med Dag på ene siden av bjørka og Moskusen på andre. De løper ene veien, og så andre. Dag prøver å finte ut drapsmaskinen. Det er for langt å løpe ned til skogen med større trær. I tumultene er Dag The Dog kald nok til å skyte et par bilder fra hofta. Respekt. Men han er ganske fucka. I desperasjon pisker han dyret i øynene med en grein. BIG MISTAKE. Dag ser ikke annen råd enn å prøve å komme seg opp i den tynne bjørka. Han unngår så vidt skarpe horna som prøver å dra han ned. Så sittern der mens moskusen stanger forbanna i stammen. DUNK DUNK. Dag har heldigvis mobil og ringer noen kompiser. Men invilgning til bruk av knallskudd må godkjennes av politiet. Ting tar tid. I tre lange timer sitter Dag i bjørka med drapsmaskinen pesende under seg. Han tar et bilde og ber til Gud om at treet må tåle stangingen.
Omsider trekker moskusen litt unna. Den gresser sammen med resten av flokken som har kommet til. Dag The Dog ser sitt snitt til å hoppe. Bat out of hell. Løper for livet ned i tryggere terreng. Heldigvis har dyret gått lei og kommer ikke etter. Han er trygg nede i skogen. Der nede blir han møtt av kompisene som akkurat rakk å få se han hoppe fra treet. Deres tørre kommentar er at de skulle ønske de hadde tatt med kamera.

6 comments:

 1. Anonymous1:57:00 AM

  denne villsvinhistorien må jeg nok sende til VG. søtt dyr, forresten.

  ReplyDelete
 2. Anonymous2:06:00 AM

  Dog ble intervjua av NRK radio. Hørte klippet på P3 senest i fjor i forbindelse med en et eller annet moskusgreier.

  ReplyDelete
 3. Anonymous2:07:00 AM

  Dæfven døtte

  ReplyDelete
 4. Hvor er trollene fra Dovrereviret når du virkelig trenger dem?

  ReplyDelete
 5. Anonymous2:52:00 AM

  Episk! The Dog har virkelig levd drømmen

  ReplyDelete
 6. Anonymous4:56:00 AM

  Apropos. Kjenner dere til legenden om moskusen på toppen av Tøftfossen? Og det at man må sette skrue rett før uttopping, sånn at man enkelt kan baile hvis moskusen er kosesyk? Jeg vil gjerne høre hele historien hvis noen har opplevd det. Frykter at det bare er et eventyr, men det hadde jo vært kult om noen faktisk hadde truffet Dyret på uttoppinga.

  ReplyDelete