Drivdalen Is Ramp Up V3 – På toppen av Nybegynnergjelet: Something old, something new

Isen henger mange plasser i Drivdalen. Her kommer tredje runden med Drivdalen Beta. Vi har til nå skrevet om klassikerne kalt Triple Crown og et crag med nyere ruter. På toppen av Nybegynnergjelet finner man et crag som har en god kombinasjon av gamle isklassikere og nye naturlige miskruter. Rock on joikas.

Essensen av Drivdalen. VPG Rune etter cragging på toppen av Nybegynnergjelet.Nybegynnergjelet er kanskje kjent hos en del. Noen hundre meter ovenfor gjelet finner man de gode gamle rutene Bakdøra og Rompis. Nå finnes det også et par miksruter her, sikret med naturlige sikringsmidler. Dette er Drivdalen av første klasse, med fin utsikt oppe i høyden, langt over jernbanene og E6en. På andre siden av dalen kan man ofte se moskus som beiter. Rutene er en halv taulengde eller kortere, og med trær på toppen er det ok for de som vil topptaue også. Anmarsj kan gå via Nybegynnergjelet som gir god oppvarming. Eller man kan gå opp til venstre for gjelet. Når det slaker av kommer man snart inn på Vårstigen. Følg denne noen hundre meter oppover (sørover) til du ser craget oppe i lia. Rutene er beskrevet fra venstre til høyre.
Retur: Rapell fra trær (for eksempel på toppen av Bakdøra eller Drama Dronninga). Man kan gå ned til venstre også.

 Drama Dronninga M7 R
En nyere rute, men ganske old school. Start opp is. Traverser ut mot høyre før isen tar slutt. Sikt mot en bratt kaminlignende formasjon. Vel inne i denne formasjonen får man inn overraskende gode sikringer og økseplasseringer i riss og mose. Potensiale for en skikkelig suser om du popper i toppen. Skruene på mosehylla har faktisk holdt en suser før og litt lenger ned får man inn en god kam. Bruk dobbeltau, fjellet er skarpt.
Toppen av Dramadronninga.

Bakdøra - WI5
Kul isklatring i tøffe formasjoner. En absolutt klassiker som man finner innerst i hjørnet til venstre for Rompis. Ofte lettere enn den ser ut da man kan stemme seg opp mellom fjellet og søyla i starten. Åsså er den ikke så lang heller. Isen blir som oftest bedre i toppen og i starten får man gjerne noe bra skruer inn på baksiden av søyla.

Rompis - WI4
Kjipt navn på flott rute. Rett til høyre for Bakdøra. Med mindre det har bygget seg opp masse is, får man en fin hvil halveis på en liten avsats før toppdelen.

Venstre. VPG Rune på Bakdøra. Høyre: WI4 my ass! Hardman Dag The Dog går en tynn Rompis tidlig i sesongen. 

Polsk Stil M6 R
Mikslinje med et definitivt crux der det bratner til etter noen meter. Resten følger større formasjoner med lett klatring med gode sikringer. Starter noen meter til høyre for Rompis.

Venstre: Polsk stil rett under cruxet. Høyre: VPG Rune rapellerer ned Polsk Stil etter førstebestigningen.

 
Potensiale
Det er en kul linje gjennom en bulk rett til venstre for Drama Dronninga. Hjørnet til høyre for Drama Dronninga ender i en gardin, men ser vanskelig sikret ut i starten. Klippen til venstre for Bakdøra har en slags linje gjennom en bulk og opp et sva. Et stykke bortom Polsk Stil finner man noen kortere gardiner som er gått før. Vær snille å hold craget fritt for borebolter ved etablering av nye ruter.

No comments:

Post a Comment