Oppdal israpport - 19.12.11

Vegard (tror jeg han heter?) på Rompis Wi4++.
Sikkert en del som lurer på isforholdene i fjellet om dagen. Og jada det er masse is i Oppdal. I helgen var Drivdalen full av joikas som oss. De klassiske fossene i Drivdalen er dannet og det stod biler parkert under de fleste fossene. Ellers så lærer man aldri. Gikk Bakdøra på søndan. Ble våt til beinet, kraftig nedkjølt og løp ned til bilen. Neste gang tar jeg med tørre klær og ekstra sko i bilden fåsds.
Den lette snøen gjør anmarsjene er veldig snille om du er gira på is denne uken. Fører for en del av Drivdalens linjer finner man her. Denne sesongen er ser også linjene i Skiferbruddet ut til å bli bra. I helgen ble flere av linjene gått, og de som ikke er helt dannet ser ut til å fryse på plass innen de nærmeste dagene. Skiferbruddet har mange kule is og mikslinjer i et gammelt steinbrudd. Atmosfæren av istapper, brudden stein og gamle anleggsmaskiner er ganske fascinerende. Skikkelig Olsen meets Dynamitt Harry om du skjønner hva jeg mener.
Mens vi venter på ny isklatrefører for Oppdal kan du finne beta for Skiferbruddet på  Adriens gamle nettside. Der finnes også mange andre interessante topos på nettsiden til Norgesvennen Adrien som tragisk omkom i Alpene i 2006. Før det var han utvekslingsstudent i Trondheim og rakk mer på en vinter enn de fleste av oss rekker hele livet. Det finnes en mer personlig minneside for Adrien her.

Skiferbruddet. Foto: Onkel Jo.

1 comment:

  1. hei, vi var på skiferbruddet i dag. pga mykje vind i sjølve bruddet gikk vi opp eit tydelig jøl, og klatra ei rute på høgre hand der jølet munnar ut i ei gryte. eg lurte på om de veit kva denne ruta heiter, og kva grad den er? rykta på statoil oppdal mumla noko om "bratta i jølet" eller liknande

    Også lurer eg på kva opphavet til Joika-uttrykket er? (mindre viktig spørsmål)

    Kristian

    ReplyDelete