Drontheim Eisbericht 25.01.2012

Etter mandagens rapport for isforhold i Oppdal og Sunndalen følger jeg på med de nære ting. Det er masse is i Trondheim om dagen. Har ikke vært så mange steder, men klatret på Theisendammen i går. Her kommer en oversikt over isklatring rundt Trondheim som er egnet for korte kveldsturer. Felles for disse plassene er at de er lette å nå med bil, anmarsj er under tretti sekunder og topptau er lett å rigge. Perfekt for dem som vil trene hakking midt i uka. Trykk på overskriftene for å komme til kart med stedsanvisning.
PS: Ingen av stedene har særlig sjarm. Men isklatring er isklatring fåsds. Og dersom du avslutter turen foran peisen på Møllenbergkroa så har konseptet absolutt noe ved seg. Bare ligg unna fiskeburgern.
Ok for topptauing. Ikke så mye snø å lande i nå, men ellers greit for buldring. Dette er en kort liten foss fra en demning. Ikke mange meterne, ei heller bratt, men nært byen og delvis opplyst.
Retning Orkanger, et stykke etter Klett. Her skal det være bra med is. Lett å sette topptau åsså.
Vegskjæringen før tunnelen. Masse is.
Har ikke sett eller hørt noe herfra. Men siden det er så mye is ellers er det sikkert bra.

TILLERÅSEN
Opp til 70 meter høye islinjer. Som ikke alltid lander. EDIT: Har oppdatert kartlinken i overskriften til Foggy sin referanse. Der er både parkering og fossene avmerket. Takk for innspill Foggy.

Ellers er disse og mye mer isklatring for Trondheimsområdet dekt i TrønderRock.

7 comments:

 1. Du mangler cragget på Tilleråsen (mellom Sandmoen og Skjøla/Vassfjellet, ta 1km til venstre fra siste jordet før bakkene), anmarsj 50m. Ca 70m høye fosser? Altså mye mer spennende enn de veiskjæringene du har omtalt. Men de krever forholdsvis mye is før de når ned til bakken.

  Det finnes også litt is inne ved Jonsvatnet. Har aldri prøvd det. Ryktet sier at anmarsjen foregår på skøyter over vannet.

  Lundadalen (opp dalen fra Lundamo i retning Samsjøen) har ca 7-8 fosser. Alt fra 25m WI3 til 60m WI4+, potensiale for mer. Anmarsj 5min. Dessverre gjør bomavgiften på 100kr (!) at du enten må være styrtrik, snylte eller traske en halvtime ekstra for å få klatret her.

  ReplyDelete
 2. takk for info foggy. la den til i innlegget. psyka faktisk ut i bilen en gang jeg hadde tenkt å soloere på tilleråsen...

  ReplyDelete
 3. Anonymous1:41:00 PM

  Tjukken, du har glemt isene på Hell, Langstein, Frosta og innover E14 til svenskegrensa.

  ReplyDelete
 4. den nye kartlinken til tilleråsen er ekstremt bra, forresten. parker i krysset og gå 50m i retning sørøst. første isskrue etter rundt 25m, deretter 50m pen is.

  ReplyDelete
 5. isen borte ved tredje stolpe på kraftlinja gjennom hogstfeltet er også fin, forresten. litt miksklatring og tulleklatring som egner seg bra hvis du f.eks. har glemt klatreselen hjemme i boden... på kartet blir det litt sør for det lille tjernet mellom tilleråsen og rundhaugen. greit nok hvis du ikke liker å støte eller (som nevnt) har glemt essensielt utstyr i området rundt skrittet.

  fortsatt mer spennende enn trolla/theisendammen/størenveiskjæringene.

  ReplyDelete
 6. jeg snakker naturligvis om de berømte rundhaugtjernfossene. grad M3/WI2+ for de som snakker islandsk.

  ReplyDelete
 7. Hm. viktigere å se på kart enn å sove. God natt, her er fossene:

  http://kart.finn.no/?lng=10.39767&lat=63.32911&zoom=18&mapType=finnvector&markers=10.39408,63.32777,b,Parkering%7C10.39665,63.32758,r,Tiller%C3%A5sen+ekstremfoss1%7C10.39725,63.32782,r,Tiller%C3%A5sen+ekstremfoss2%7C10.40306,63.32862,r,Rundhaugtjern+tullefoss

  ReplyDelete