Big Wall Page by John Middendorf - Blast From The Past

En gang for lenge siden hadde ikke alle en blogg, facebook også videre. Det var i en tid kalt nittitallet. Det meste av informasjon om klatring fikk vi via SH-katalogen, Gangdalboka og de kostbare amerikanske magasinene. Da internettet ble tilgjengelig for massene var det noen få klatrere som var pionerer i å etablere klatrerelaterte nettsider. En av dem var Tuan som jeg har nevnt før.En annen var Big Wall legenden Jonh Middendorf med nettsiden Big Wall Website. Middendorf er en legendarisk storveggsklatrer som førstebesteg Grand Voyage på Great Trango Tower i 1992 sammen med Xaver Bongard. Ikke nok med det; Middendorf er en pioner innen design av klatreutstyr og startet firmaet A5 Adventures i 1985. På Big Wall siden fantes og finnes fortsatt masse bra turrapporter og storveggsinformasjon av viktig historisk verdi.

2 comments:

 1. Øyvind2:36:00 PM

  Stilig side. Visste ikke at Norskeruta faktisk hadde to repetisjoner helt opp til "the rim" før den norske repetisjonen nådde helt til topps.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous11:40:00 AM

   Da leser du dette annerledes enn jeg gjør.
   "Note: the Norwegian Buttress was climbed to the rim but not the summit by both a Japanese team in 1990 and a Spanish team in 1991."

   Den norske bestigningen skjedde i 1984.

   Delete