Nordribba på Store Trolla - Bail Out i toppen


Been there done that lzm.
Her kommer bilde CR fra Nordribba på Store Trolla. Brepulsing, is, miks, frossen mose og masse snø. Førern sa 15 taulengder. Hahahi 15 taulengder fra Innerdalshytta, flirte vi. Etter ti fulle lengder innså vi at ruta faktisk er 15 føkkings lengder. Og at for å ha lys på den utsatte returen ville vi ikke rekke toppen. Det ble traversbail ut på flankene. Vi kom oss ned i rett tid, fornøyde med valget om å baile. Resten får bildene formidle. Henky oppsummerte turen som Tintin i Tibet. En fin dag godt innenfor komfortsonen. Etter bildeserien komme et eget kapittel med tittet Hytteboka.

Hytteboka
Denne historien inneholder litteranne livserfaring rundt takt og tone blant alpinister. Alpinist.no har jo vært inne takt og tone før. Nede i hytta etter turen var det varmt og noen eiendeler viste at her hadde det kommet til nye folk. Vi hadde observert lys oppe i Tårnet og antok at dette altså var dem nye hyttebeboerne. Dem kommer sikkert ned før vi sovner, tenkte vi. For klokka var bare ni på kvelden.
Vi hadde stått opp i griseotta og skippet oppvasken etter frokost. Siden det var lørdag antok vi at vi ville bli alene. Ting var blitt sirlig flyttet på. Rot var ryddet bort. Selv det ryddige var lissom ryddet på nytt. Fyrstikkesker anrettet i grid, med ubrukt stikk på toppen. Der satt vi; to kompiser høye på alpinismus og fulle av skitprat. Prat man tror ingen hører. Hæhæ åssen folk er det her da? Er det et petimeter eller? Det var morsomt synte vi. Skrudde opp musikken, drakk tipakken med øl og koste oss med lam og stappe. Vi lagde oss en profil av ryddegjesten som vi døpte Petimeteret. Sånn gikk praten helt til alt blodet gikk i magen og vi gikk over i dvale. Tok kvelden uten at dem vi trodde var ute på kveldstur dukket opp.
Neste morgen. Jeg står opp. Litt trøtt og klein når jeg entrer rommet. Hei hei. Hilser på en mann og en kvinne. Bla bla ja vi snudde på Nordribba. Jasså dere er fra der og der ja. Kom opp i går. Akkurat. Blah.
Så sier fyren: Ja dere må skrive dere i hytteboka. Jaja, sier jeg. Føler jeg gir et rundt svar på en litt spiss kommentar. Hva tror han? At vi ikke skal betale?

Etter ti minutter kommer det igjen:
- Dere må skrive dere i hytteboka.
- Ja vi skal det.
Disse to utsagnene kan du gange med tyve, så har du de neste minutters dialog. Det virket ikke som om fyren trodde vi skulle registrere oss. Nei faen heller. Til slutt dro dem på tur, og vi tok lang frokost. Først etterpå tror jeg at jeg forstår. Det var sikkert litt nedtur å komme til en hytte med skitne frokosttallerkener på kjøkkenet og to svetter duders ting i stua. De så kanskje frem til en rolig helg bare dem to. Etter at de har lagt seg kommer to vi tilbake på hytta. Slår på musikken. Tuller om Petimeteret som vi kalte han. Kanskje hørte dem alt sammen? Kanskje gjorde musikken og praten vår at dem ikke fikk sove? Men det visste ikke vi. Vi visste ikke dem var der inne.
Derfor tipper jeg at søndagens mas om hytteboka kanskje dreide seg like mye om bråket vårt. Men det kan jeg ikke vite sikkert. Hadde vi møttes på annet vis ville vi sikkert gått bra overens.
Med fri på mandagen så vi frem til å legge oss tidlig på søndagen. I skumringen hørtes det ut som om en kvegflokk parkerte på trammen. Inn kom et følge på ti (10!!) mann, med Birger Bussjåffør som alpamale. Takk for sist sier han. Er det plass til ti mann? Birger drar frem hytteboka, signerer ut sengene, og fisker frem en laminert kompi av hyttereglene fra lomma. Han leser så høyt fra hyttereglene: "Du kan ikke reservere seng, før du har registrert deg i protokollen." Og fortsetter "I henhold til Klubens hyttregler reserverer vi samtlige sengeplasser for natten!" Regler er regler. Vi pakker sekkene og bailer til bilen en dag for tidlig.
Neste gang skal jeg signere hytteboken umiddelbart ved ankomst.
<CR Slutt>

4 comments:

 1. Anonymous11:03:00 PM

  Hahhahahaa, høres ut som et skikkelig veggdyr han petimeteret.
  Redd og slett en dust!
  Ble sikkert sur fordi han ikke fikk seg no på hytta, da han plutselig måtte dele den med to AAALFAMALER!

  The Switch

  ReplyDelete
 2. Anonymous2:38:00 AM

  NTK NTK NTK...
  Hyggligt folk!

  ReplyDelete
 3. Anonymous3:27:00 AM

  Jøss, det er jo på grensa til uhøffelig å sove seg gjennom skitprat på Giklingdalshytta, og at en i tilegg kan bli skvisa ut i kulden pga manglende forhånds- protokollføring var nytt for meg. Det legges bak øret så takk for opplysninga...

  Kjipe saker men tøff tur og gode bilder!

  Emil Bråten

  ReplyDelete
 4. Anonymous5:12:00 AM

  Gammal grinebitter, burde blitt hjemme!
  Det samme gjelder for neste gen-fors!

  Klubmedlem

  ReplyDelete