CR Snytisen av VPG Rune

S&D: Snytisen WI4+ 160m, Grødalen
På: Rune og Trine (30.12.2012)

Snytisen er beskrevet vagt i den gamle Sunndalsføreren. Etter at Kjetil tok bilde av veggen på sin midtlivskrise-joikatur i Sunndalen ble vi gira på å sjekke den ut. Isen ble gått av Kjell Ivar Knutsen og Otto Romfo tidlig på nittitallet. Ringte til Otto i går kveld: Moderate greier, husker ikke så mye.
Jaja, vi bestemmer oss for alpin start, men spooner et par timer før vi kommer oss opp (lvngthdrm). På plass ved Vangshaugen slik i 11-tia. 

Svartsnyta: It's The Ben on steroids!

Skituren inn til veggen er i flatt terreng. Fint vær og god temp. Er ved innsteget på 1,5 time. 
Svartsnyta har en stor nordvegg med potensiale for en del vinterlinjer, vil jeg tro. Vi skulle imidlertid klatre is, og har fokus på linja i kløfta i høyrekant av veggen. Isen slutter under et stort overheng 3/4 oppe i veggen og er stor og massiv. Nede ved vannet ser isen brutal og bratt ut, men når vi kommer opp til innsteget ser det greier ut. 

VPG Rune.


Starter i høyrekant, da det er fersk og fin is her. Konkluderer raskt med at førsteinntrykket stemmer bedre enn det andre. Desper opp og setter stand etter 60,5m. Lettere videre oppover.
VPG Trine.


Rappellerer ned i mørket og er ganske fornøyd. Perfekt Joika-tur med kombinasjon av ski og klatring. Skulle bare hatt med telt og fedlesgryte.
Stamper hjem i lyset fra stjernehimmelen og hodelykta. Bestiller hamburgertallereken fra Grillkroa mens vi ruller opp Gråura. Den smakte godt.

1 comment: