Roan - massiv bilde CR

Etter at vi gikk en ny mikslinje i Sørholet dro vi nordover Fosen på cragsafari. Mitt mellom Harbak og Vingsand finner man Roan. Vi ble sjokkert over mengden klippe og is som man finner her. Plutselig ble vi gira på en kald vår for å få tynt et par linjer ekstra ut av vintern, og det fikk vi. Etter en og en halv helg der ute har vi gått tre linjer: en mikslinje, en bratt søyle og en stor iskladas. Her kommer bilde CR som kanskje kan inspirere andre til å ta turen nå i våres og neste vinter.

Roan panorama. Med Halvtunnelveggen til venstre med mixlinja vi gikk. Til høyre er Baseveggen og fossen vi klatret er den høyre i veggen.
Maritim livsstil.

Halvtunnelen.

Linja ved Halvtunnelen. M6- Wi5 R. 2 taulengder med stand i hule som synes godt på bildet til venstre. Førstelengden kan sikkert klatres via ramper fra venstresiden for unngå R.

Andre taulengde på linja ved Halvtunellen.

Oppvarming i sola før vi bryter oss på søyla i Baseveggen.

Baseveggen. Fossen til venstre var for preget av solen. Den til høyre var to taulengder Wi5. Skikkelig bratt og med iskvalitet som gjorde at vi måtte skjerpe oss.

Ikke akkurat Sunndalsanmarsj.

Forsvinningspunkt.
Wikipedia: Roan kommune er en kystkommune som strekker seg fra grensa mot Osen kommune i nord til Skjørafjorden og grensa mot Åfjord kommune i sør. Det strekker seg noen fjorder inn i landet. De største er Brandsfjorden og Skjørafjorden. Hofstad-dalen strekker seg ca. 2 mil inn i landet fra Hofstad innerst i Brandsfjorden til grensa mot Åfjord. Utenfor kysten er det flere øyer som tidligere har vært bebodd, som f.eks. Børøya, Sandøya, Terningen, Været og Almenningen

Wikipedia: Kjente personer fra Roan er Idar Vollvik, Chessgründer, Haakon-Marius Pettersen, spiller synth i Moving OosCarl Gustav Fleischer, (1883 – 1942) norsk generalmajor i andre verdenskrig og Ellinor Flor, tekstilkunstner


Wikidepedia om Roans historie: Den 1. juni 1892 ble Bjørnør kommune delt opp i kommunene Stoksund, Roan og Osen.
Wikipedia om Roans politiske fordeling: Arbeiderpartiet 13%, Høyre 30.7%, Kristelig Folkeparti 8,5%, Senterpartiet 35%, Sosialistisk Venstreparti 0%, Venstre 0%, Framtidslista 12.8%. Kilde: Statistisk Sentralbyrå.
Sylskarpe spyd voktet utsteget.


Autentisk mekkeskur eller kunstprosjekt?

Huset er til salgs og veggen bak er av gull.
Et par vegger vi så fra veien.

Endelig fant vi det: Et lite stykke Nissedal midt i Trønderlagen.

Fantastiske Fosen.

Roan Kommune om historien sin: Roan kommune var frem til 31. mai 1892 en del av tidligere Bjørnør herred. Ved skriv av 27. januar 1892 fra det Kgl. Norske indredepartementet ble det meddelt til fogden i Fosen at det ved Kgl. resolusjon av 15. januar 1892, at Bjørnør herred var delt i 3 herreder, nemlig: Osen, Roan og Stoksund. Ved brevet fra fogden i Fosen av 9. februar 1892 ble det videre meddelt at delingen skulle skje fra 1. juni 1892 ..... Kilde: www.roan.kommune.no
We found thiz fjord deep wizin ze fjordlandz of Der Fozen. We named ze fjord Totally Extreme Fjord az it haz probably not been explored before.

Iskladasen.

Linjer som ikke lyver.

Dr.Henky setter i gang med iskladasen.

Yeah man have you tried alpinism? You know walking in the snow, climbing ice and stuff...?

Andre lengden i temperatur litt over null fåsds. Vi skrudde nye skruer beskyttet av snøballer og kom oss trygt til toppen.

Wikipedia om alpinism: This category is being considered for merging into Category:Mountaineering.

Overraskelsen og høydepunktet. På toppen av fossen ble vi møtt av en ishage, eller The Ice Garden som den vil bli markedsført som i Wallpaper. Fosens kraftige vinder hadde sprayet fossens vann innover landskapet og formet en nediset skog. Når vi klatret ut av den klirret isskogen som en kollapset lysekrone fra Himmelen.

Labyrinten ut av The Ice Garden.
Ser ut som om sesongen kan starte i denne veggen.
Vaffel i Åfjord. Den smakte godt.


1 comment:

  1. Anonymous9:25:00 AM

    Trøndelagen - ikke bare dritt.

    ReplyDelete