Andersnatten 2013 lissomNorges Klatreforbund skal visst rebolte Den Hvite Stripa på Andersnatten. Virker som om det er/har vært snakk om å supplere med antall bolter. Litt vanskelig å forstå status her. Norsk Klatring dekker åsså saken. Vi mener vefall:

Generelt bestemmer førstebestigerne. Og dersom de vil supplere bolter i ettertid så respekterer man det. Men utover det er det ikke god stil å sette ekstra bolter. Det er selvfølgelig flott om gamle bolter erstattes. For dem som vil klippe mer bolter er vel Andresnatten 2000 rett ved siden av et bra alternativ... Bare ikke tro at klatring er trygt selv om det er masse bolter.

jm2c

6 comments:

 1. Anonymous1:38:00 PM

  Mongo forslag. Punkt slut.
  I så fall må det boltes for hver meter. ..om alt skal være 100% trygt.
  Mye som er farlig her i livet, klatring og bilkjøring inkludert, men som regel går sikkerheten ut på å unngå kollisjon eller fall. Det samme på vei til og opp Hvite stripa. ...ellers har vi en lang vei å gå.

  ReplyDelete
 2. Fra Norsk Klatring: "Oppdatering: Klatreforbundet har besluttet å ikke på noen måte røre Hvite stripa, heller ikke med rebolting."

  Om noe er rustent så ere vel fint det byttes ut.

  ReplyDelete
 3. Anonymous1:56:00 PM

  Over til noe helt annet; har 71grader-bolt fjernet ankeret på Snøhetta?

  ReplyDelete
 4. Anonymous7:10:00 AM

  Hehe
  Dom kom på andra tankar fort! Oppdatering?! Varför är tidigare post fjernet.?
  Huvudsak e att det inte blir xtra bb på Hvite o andra leder. Byta dåliga bb e självklart ok.
  Undrar om det va mitt sura mejl o andras som fick dem att backa?
  Men bara komma på tanken var idiotisk /JO

  ReplyDelete
 5. Anonymous11:02:00 AM

  Først: Jeg har ikke noe med NKF eller dette prosjektet å gjøre. Uttalelsene under er mine egne.

  Nå var vel ikke den hvite stripa noe hovedpoeng i denne saken. Men det er vel den ene ruta den vanlige klatrer kjenner til på Andersnatten, så avsporingen er kanskje forståelig.
  Men her inviterer NKF folk til å komme med innspill, det må da være greit?
  Det er heller rutene ute til høyre på Sydøstveggen som er i fokus. Der er det 10-12 ruter, hvorav det bare er aktivitet på 2 av dem. De øvrige har dårlig/utdatert utstyr (bladbolter, kiler, rurps osv) som har stått der i 25-30 år. Det er vel dette som er bakgrunnen for at de nå ønsker å gjøre noe med situasjonen. Akkurat HVA som blir gjort må vel vurderes på stedet, men det virker altså som SKF ønsker innspill på retningslinjene.
  Skal det etableres noen faste (borrede) standplasser? Skal en bladbolt kunne erstattes av en borrebolt? osv Fint om folk kunne komme med svar på slikt nivå.
  Så kan det hende at når de først er på Andersnatten så vil de vurdere tilstanden på boltene også på den Hvite stripa. Basert på de retningslinjer man har bestemt seg for kan det også hende at det settes noen ekstra bolter (ikke noe jeg synes er nødvendig) eller lages noen flere faste boltede standplasser (som jeg synes er mer aktuelt, men ikke nødvendigvis må etableres).

  ReplyDelete
 6. Heisann,

  jeg tror heller at det er en rute som er kjent som litt spennende boltet, og derfor tenker kanskje mange at dette er en rute med karakter, som forandrer veldig karakter om den boltes, det var ihvertfall det jeg tenkte, og på seg selv kjenner man andre hehe..

  Så jeg er veldig glad for at dette ikke er tilfelle.

  og selvfølgelig at man rydder opp i gamle ruter, som er overfyllt med tvilsome aide sikringer som gamle rurps også videre er det selvffølgelig fint..

  Og kudos til olsendriver som tar opp slike temaer ! jeg føler i hvert fall at det ikke er så mange forum for denne type diskusjoner lenger...

  ReplyDelete