CR Hurrungane Bailefunk av ICO Statistics


Alpinismus opp mot Skagastølsnebbet.
Hvem: ICO statistics, svigerbrutter, klatrenevø Einar samt div
Hvor: Hurrungane
SnD: Halve Skagastølsryggen, ellers nada

Lørdagskveld og ungefri, bil fullpakka m stæsj, dobbel burger på Fagernes, kjøre langt uten ungestress, kjøre, kjøre, kjøre, Turters, tung sekk, nye sko, oppholdsvær, utsikt inn i Skagadalen, NTK-hytta, endel folk, opp litt tidlig, men ikke for tidlig, se de andre dra på tur, pakke sekk, gå (feil) i tåka, gå til riktig topp ( nordre) mye nysnø, mye snø, stegjern på toppen, gå egg (tøft), V-skaret, BAILINGS, <masse bortforklaringer>, snøbakker ned til hytta (deilig), drikke øl utenfor hytta, snakke med en gjeng Lalminger (bl.a. TK) som hadde baila på svaene (kanskje greit, de var seks stykker og bare en som kunne lede).

Høydepunktet var nesten å treffe Einar fra Stryn. Han er vel det nærmeste jeg kommer en klatrenevø. Han gikk på videregående skole da jeg og K bodde i Stryn. Klatra masse med ham på Beachen, og på våren dro jeg ham med meg på Romsdalshorn på hans første fjellklatretur. Jeg husker han bare gikk med jogge- og klatresko, noe som førte til seriøst kalde tær da det lå mye snø i veggen. Nå, ti år senere klatrer han fletta av meg både på klippe og i fjellet, og skal begynne Nortind-utdanning til høsten. Jeg kjenner meg utrolig stolt over at jeg kanskje har stått for en liten andel i guttens fjellinteresse.

Stilig å være på hytta. Har aldri overnattet der før, men det gjør jeg gjerne igjen. For et sted! Alle dro ned på søndagen, så vi hadde hytta for oss selv til mandagen. Våkna til halvsjabert vær, og bestemte oss for å gå opp til bandet for å se om været letta. Det gjorde det ikke, og da vi stanga hodet i skylokket rett over bandet bestemte vi oss for å BAILE! Aketur ned igjen. Rydda ut hytta, dro med oss all søpla som andre (mistenker Lalminger) hadde lagt igjen og gikk ned til Turters. Hjem på fem timer via Årdal.

Hva jeg har lært: Hurrungane på forsommeren kan være veldig fint! Utrolig stilig å gå bortover Skagastølsryggen med snøforhold. Deilig å slenge litt med økser og kjenne at det går greit å klyve selv om det er masse snø. Nesten synd at vi ikke hadde med lette ski, for det var skiføre der oppe.

Mvh I


Fotokred: ICO og Svogern


Ærverdig Klubmedlem, Klubkjøkkentrapp og Hurrungane i bakgrunnen.

1 comment: