NTNUI Tindegruppas statement mot bolteføkkøppen - 28.08.2013

NTNUI Tindgruppa er en av de store klatreinstitusjonene i Norge. Klubben har en sentral plass i norsk tindehistorie  og en haug joikamedlemmer som ferdes i de alpine fjellene våre. Derfor er det flott å se at de nå engasjerer seg i boltedebatten ved å komme med et generelt utsagn mot bolter i fjellet og samtidig henvender seg direkte på epost til 71 Grader Nord. Her er link til Tindegruppas melding på nettsiden deres. Under bildet har vi kopiert inn meldingen fra Tindegruppa.

Borebolter i fjellet
Det har vært mye oppmerksomhet rundt plassering av borebolter i fjellet den siste tiden. Særlig boltene plassert på Snøhetta i forbindelse med produksjon av TV-programmet "71 grader nord" har vært mye diskutert, blant annet på sosiale medier og internt i Tindegruppa.
Vi i NTNUi Tindegruppa ønsker i den forbindelse å presisere vårt standpunkt til bruk av borebolter i fjellet. Som hovedregel ønsker NTNUi Tindegruppa at det ikke plasseres bolter i fjellet. Dersom spesielle forhold tilsier at det likevel er mest hensiktsmessig å benytte bolter ønsker NTNUi Tindegruppa at dette blir avklares med en representant fra klatremiljøet. Representanten kan være
 • Norsk Tindeklub
 • Norges Klatreforbund
 • Lokal klatreklubb
Vi har registrert at boltene på Snøhetta har blitt fjernet i ettertid. Det setter NTNUi Tindegruppa stor pris på, og vi tror flere andre deler vår oppfatning.

Mvh Sara Bergentz
Leder NTNUi Tindegruppa


7 comments:

 1. Anonymous3:28:00 PM

  Bra jobba TG.
  Ikke bra jobba til 71 grader.

  ReplyDelete
 2. Anonymous6:18:00 PM

  Big ups SaraB!!

  ReplyDelete
 3. SaraB 4 prezident

  ReplyDelete
 4. Anonymous4:53:00 AM

  Jeg har forslag til artikkelserie i BG: Formennene ti år etter. Man sporer opp tidligere formenn og ser om vervet har påvirket senere karriere.

  ReplyDelete
 5. Anonymous9:35:00 AM

  Tror jeg velger å sette ned en hurtigarbeidende komite av gamle geitebukker før jeg velger å spørre NTK eller Klatreforbundet om å få borre...
  Greit nok at man bør forhøre seg med det lokale klatremiljøet, i den grad det er et område der det fins et lokalt klatremiljø, om hva som er praksis for bolting - men å spørre NTK eller Klatreforbundet? Ærlig talt...

  ReplyDelete
 6. TG-prez er vel starten på en lysende karriære som kjendiz klatrer? 11´prez "happy-feet" Søjdis gikk jo som kjent rett inn showbiz som Dannmarks kjekkeste fjellklatrer.

  ReplyDelete
 7. Anonymous11:52:00 PM

  Har noen nummeret til den kjekke hipsternissen på bildet?

  Betty Blue

  ReplyDelete