Farsdagsrenna på Blåhø - CR av VPG Rune

Takk til VPG Rune som lar oss legge ut CR fra hans tur opp Blåhøs østvegg sammen med Trine og Dag The Dog. Dem gikk åsså Kongsvoll på lørdan, så skikkelige gira joikas dem her.

På: Dag the Dog, Trine og meg selv
Hvor: Blåhø i Trollheimen
S&D: Farsdagsrenna WI2 Bratt snø 450m

Mens Tor Arne, Kjetil og Polakk1 kjempa rundt i Sunndalsfjella, valgte vi en snillere variant. Østveggen på Blåhø er ganske fet, og vi har hatt planer om å sjekke den ut i flere år. Vet den har blitt besteget på vinteren allerede på 70-tallet. Starta fra Oppdal kl 7. Jeg var som vanlig veldig trøtt, men i og med at gutta i Sunndalen sikkert hadde vært på tur i mange timer allerede føltes det meningsløst å klage.
Anmarsjen fra Gjevilvassveien var ganske grei, og vi stod på innsteget etter et par timer. Vi hadde sett oss ut linja som går rett opp til toppen, men baila på grunn av vinden og valgte en litt mer overkommelig linje lengre mot venstre.
Vi ble lurt av de store formasjonene, det som så ut som en tynn islinje var faktisk et stort skar med snø og is. Vi klatra hele linja løpende, 450m med noen isopptak her og der, men for det meste bratt snø.
På toppen blåste det så mye at vi nesten ikke klarte å holde oss på beina. Jeg klaga på kulden, men Dag mente at gutta i Sunndalen sikkert hadde det mye kaldere. Lite sympati å få.


Veggen på Blåhø er høy og lang, så det er uendelig mange linjer her. Vi gikk nok noe av det letteste. Selv om det sikkert er fryktelig løst på sommeren, så funka det ganske bra nå når alt var frosset fast. Tror nok vi kommer tilbake. 8t fra bil til bil.
 
Sendt fra min Iphone 5 Gordon Ramsay Edition
 
Gooood stemning på anmarsjen.


Veggen med linja vi gikk.


Lettgått.


Noen isopptak her og der.


Ble etter hvert ganske vindfult.


Doggen på cruxet.


Vind.


Snø
 

3 comments:

 1. Anonymous1:21:00 PM

  Rått! Regner med turaktiviteten daler når julebordsesongen starter.

  ReplyDelete
 2. Anonymous11:22:00 PM

  Joika, joikarere, jokaest.

  ReplyDelete
 3. Anonymous2:25:00 AM

  Flott!

  ReplyDelete