Gjeste-CR fra dalen Gud skurte

"This is like home... without the crowds."
- Ron Kauk om Nissedal

Californiayeah sjekk denne CR´n fra Leiv som har vært på solvarme sva i Nisseorou. Tusen takk for at vi får lov til å dele CR fra turen deres på drivern. Nederst finner dere linker til et par gratis toposamlinger. Sjekk åsså ut Nissedal-tagen til høyre for mer fra dalen Gud skurte.

NISSEDAL GJESTE-CR
På: Halvor og meg
Sendt and done: Weg der cavaliere og 1.5 taulengde av en ukjent rute på Baremlandsfjellet

Kjørte opp til dalen fredag kveld for å møte Halvor. Med unntak av litt snø på de høyeste toppene var det lite som vitnet om at det ikke var midt på sommeren. Hadde på forhånd vært bekymret for at det skulle være for mye vinter, men de bekymringene ble glemt etterhvert som jeg kjørte langs vannet og betalte avgift for å kjøre inn til Hægefjell. Overraskelsen var derfor stor da jeg ble møtt av et halvmeters snødekke de siste 5-6km mot fjellet. Prøvde først å kjøre gjennom men det endte med mye sjau og svidd clutch for å få bilen løs. Så da var det bare å teste ut andre områder i dalen i stedet.

Gikk Weg der cavaliere på Troldhaugen på lørdagen. Relativt lett svaklatring, men psykende nok for oss som ikke er så vant med dette når det er et stykke mellom sikringene. Fin nok rute, men vi kunne begge ønsket oss litt mer naturlige sikringer og litt mindre bolt.

Halvor på det som nok er cruxet.

Spesielt bratt var det ikke. Men fine omgivelser.
På søndagen tenkte vi å sjekke ut Spionführer. Leste i føreren at rutevalget var lett, og vi startet med godt mot da vi mente vi kunne se de første avmerkede boltene i føreren fra bakken. Det viste seg derimot ganske fort at topoen stemte dårlig med det vi faktisk klatret. Kom etterhvert over i noen bolter som vi ikke helt uten problemer fulgte gjennom et fint dieder til et slags snufeste.

Fikk i hvert fall gått et fint dieder.
Begynte på neste taulengde også, men da denne var boltet rett gjennom et takoverheng sank motet i oss begge og bailen var ikke til å unngå. Mens vi rigget rappell fikk vi øye på den egentlige ruten vi skulle gått som lå et lite stykke til venstre for oss. Den så fin ut! Men vi innså at vi ikke hadde tid til å gå den og det var bare å begynne å kjøre tilbake til Stavanger. Et par erfaringer rikere og litt utstyr fattigere.

Forholdene var forøvrig kjempefine. Tørt og varmt og nesten for mye sol. Fikk sett Hægefjell i det fjerne og det så veldig bra ut også der – må bare vente til veien blir snøfri.

 Slik utsikt kan man tåle å våkne til.


CR slutt


Vennlig hilsen,

Leiv
----

BETA PÅ NETT
Rickard Larsson, Joakim Olofsson og Jörgen Gahne som har satt sammen dokumentet "Nyturer i Nissedal". 
Dette er en sammestilling av topos scannet fra Bjarne Reimes samling og fra oppslagstavlen på Hægefjell. Ved hjelp av veibeskrivelsene fra en av de andre førerne vil det være greit å finne frem. Kanskje må du lete litt for å finne innstegene, men du har mye å vinne på å søke opp disse rutene. Hvorfor skal alle henge på Via Lara og Mot Sola? Det er milevis med fet granitt og ingen grunn til å stå i kø.

Når vi først er i gang, her er link til en annen fin liten samling av diverse mer kjente Nisseleder.

6 comments:

 1. Anonymous1:02:00 AM

  Dæfven så fint

  ReplyDelete
 2. Anonymous11:54:00 AM

  Dere var på den "Hvite Grisen", fin rute

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous6:12:00 AM

   Se der ja. Takk for oppklaringen!

   Leiv

   Delete
 3. Hi,
  En del av bilderna i pdf-dokumentet "Nyturer i Nissedal" är ganska otydliga.
  För den som är händig med att justera kontraster å sånt, så finns originalen till bilderna som jpg-filer i Bohusklubbens forum här: http://klatterforum.forum24.se/klatterforum-about72.html

  Go TR å goa bilder!
  Mvh J.G.

  ReplyDelete